Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Możliwości urządzenia wielofunkcyjnego Ribot 30

Spis treści
- Jakie funkcje posiada urządzenie Ribot 30?
- Co oferuje Ribot 30?
- Dlaczego warto stosować urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30?
Urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30 to propozycja dla piekarni i cukierni, która znacznie ułatwia pracę. Pozwala lepiej i szybciej połączyć produkty, a możliwość automatycznego programowania znacznie oszczędza czas i energię w trakcie produkcji. Dzięki kontrolowanym parametrom wyroby cukiernicze będą produkowane w powtarzalnym cyklu i z taką samą wydajnością. Czym się wyróżnia urządzenie Ribot 30?
Jakie funkcje posiada urządzenie Ribot 30?
Robot Ribot 30 to wiele urządzeń w jednym. Łączy w sobie m.in. pasteryzator, dojrzewalnik, frezer lodowy, ubijaczkę, szatkownicę oraz rozdrabniacz i programowalny schładzacz produktów cukierniczych. Kontrolowana temperatura w zakresie od -15 do +110 stopni Celsjusza zapewnia natomiast, że produkt cukierniczy będzie posiadał optymalne parametry. Regulowane obroty mieszadła z zakresu 30 – 500 obrotów na minutę umożliwiają z kolei lepsze i szybsze połączenie składników. Ribot 30 posiada specjalny pionowy cylinder frezujący, który bardzo łatwo można napełnić. Zapewnia stałą widoczność produktów oraz możliwość dodawania składników w dowolnej chwili.
Przeczytaj również: Żelownice i ich zastosowanie w cukierniach
Co oferuje Ribot 30?
Urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30 może wyprodukować nieskończoną ilość i rodzaj produktów, m.in. lody, ciasto, krem cukierniczy, konfitury, nadzienie owocowe i wiele innych. Funkcja mieszania i blendowania sprawdza się przy produktach płynnych, kremach oraz ciastach z programowalną temperaturą. Urządzenie daje użytkownikowi możliwość gotowania oraz schładzania z programowalną temperaturą i czasem. Ribot zastępuje wszystkie manualne czynności, które wymagają wysiłku i umiejętności. Funkcja ugniatania jest natomiast nieoceniona przy wyrabianiu ciasta na pizzę, chleb czy makaronów. Takie zalety i możliwości urządzenia Ribot 30 powodują, że oferta dystrybutora maszyn cukierniczych BMC cieszą się tak dużym zainteresowaniem wśród Klientów.
Przeczytaj również: Dobór urządzeń cukierniczych i ich wpływ na jakość produkcji
Dlaczego warto stosować urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30?
Urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30 to sposób na nieinwazyjne gotowanie w stałej, ustalonej temperaturze. W trakcie przygotowywania dań robot pozwala wydobyć pełen bukiet smaków i cieszyć się wartościami odżywczymi. Maszyny potrafią miksować, mieszać w obu kierunkach, gotować i wykonywać wszystkie niezbędne czynności w trakcie gotowania. Warto wybierać renomowanych dystrybutorów, którzy wdrażają technologię i uczą, jak wykorzystywać swoje maszyny – nie tylko sprzedają je. Dzięki temu znacznie poprawiają jakościowo produkcję w cukierni oraz lodziarni.
Przeczytaj również: Jakich maszyn nie powinno zabraknąć w żadnej cukierni?
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana