Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Możliwości urządzenia wielofunkcyjnego Ribot 30
Urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30 to propozycja dla piekarni i cukierni, która znacznie ułatwia pracę. Pozwala lepiej i szybciej połączyć produkty, a możliwość automatycznego programowania znacznie oszczędza czas i energię w trakcie produkcji. Dzięki kontrolowanym parametrom wyroby cukiernicze będą produkowane w powtarzalnym cyklu i z taką samą wydajnością. Czym się wyróżnia urządzenie Ribot 30?
Jakie funkcje posiada urządzenie Ribot 30?
Robot Ribot 30 to wiele urządzeń w jednym. Łączy w sobie m.in. pasteryzator, dojrzewalnik, frezer lodowy, ubijaczkę, szatkownicę oraz rozdrabniacz i programowalny schładzacz produktów cukierniczych. Kontrolowana temperatura w zakresie od -15 do +110 stopni Celsjusza zapewnia natomiast, że produkt cukierniczy będzie posiadał optymalne parametry. Regulowane obroty mieszadła z zakresu 30 – 500 obrotów na minutę umożliwiają z kolei lepsze i szybsze połączenie składników. Ribot 30 posiada specjalny pionowy cylinder frezujący, który bardzo łatwo można napełnić. Zapewnia stałą widoczność produktów oraz możliwość dodawania składników w dowolnej chwili.
Przeczytaj również: Żelownice i ich zastosowanie w cukierniach
Co oferuje Ribot 30?
Urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30 może wyprodukować nieskończoną ilość i rodzaj produktów, m.in. lody, ciasto, krem cukierniczy, konfitury, nadzienie owocowe i wiele innych. Funkcja mieszania i blendowania sprawdza się przy produktach płynnych, kremach oraz ciastach z programowalną temperaturą. Urządzenie daje użytkownikowi możliwość gotowania oraz schładzania z programowalną temperaturą i czasem. Ribot zastępuje wszystkie manualne czynności, które wymagają wysiłku i umiejętności. Funkcja ugniatania jest natomiast nieoceniona przy wyrabianiu ciasta na pizzę, chleb czy makaronów. Takie zalety i możliwości urządzenia Ribot 30 powodują, że oferta dystrybutora maszyn cukierniczych BMC cieszą się tak dużym zainteresowaniem wśród Klientów.
Dlaczego warto stosować urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30?
Urządzenie wielofunkcyjne Ribot 30 to sposób na nieinwazyjne gotowanie w stałej, ustalonej temperaturze. W trakcie przygotowywania dań robot pozwala wydobyć pełen bukiet smaków i cieszyć się wartościami odżywczymi. Maszyny potrafią miksować, mieszać w obu kierunkach, gotować i wykonywać wszystkie niezbędne czynności w trakcie gotowania. Warto wybierać renomowanych dystrybutorów, którzy wdrażają technologię i uczą, jak wykorzystywać swoje maszyny – nie tylko sprzedają je. Dzięki temu znacznie poprawiają jakościowo produkcję w cukierni oraz lodziarni.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana