Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Majonezy na ostro. Dostępne smaki
Majonez to każdemu znany sos, który w oryginalnej wersji przyrządza się głównie z jajek. Obecnie jednak coraz większą popularność zyskują produkty wegańskie, które są nie tylko zdrowsze, ale też równie pyszne. Choć wiele osób wykorzystuje do swoich dań wyłącznie klasyczny majonez, na rynku istnieją także sosy w innych smakach, np. na ostro. Przeczytaj artykuł, by dowiedzieć się, jakie pikantne smaki majonezów są dostępne!
Cremajo Chilli
Zwolennicy ostrzejszych przypraw i sosów przede wszystkim powinni spróbować wegańskiego majonezu z dodatkiem papryczek chili. Jego wyrazisty smak doskonale wzbogaci wiele potraw. Cremajo Chilli idzie w parze zarówno z codziennymi kanapkami, jak i burgerami czy sałatkami oraz surówkami. Świetnie sprawdzi się także jako samodzielny sos lub podstawa do tworzenia innych dressingów oraz marynat.
Ponadto, jeśli jesteś fanem frytek, pieczonych ziemniaczków lub pizzy, lecz znudził Ci się zwykły ketchup oraz inne tradycyjne sosy, majonez o smaku chili sprawdzi się idealnie. Nada on Twoim ulubionym daniom oryginalności i sprawi, że będą Ci smakowały jeszcze bardziej.
Cremajo Hot Chilli
Dla miłośników bardzo mocnych wrażeń dostępny jest także Cremajo Hot Chilli. Ten wyjątkowo pikantny sos cechuje się kremową konsystencją oraz – podobnie jak jego delikatniejsza wersja – mnóstwem zastosowań. Jego pyszny, ostry smak jest bardzo wyrazisty, dzięki czemu urozmaici mnóstwo dań.
Co istotne, majonezy Cremajo Chilli i Hot Chilli są w 100% wegańskie i naturalne, a także pozbawione wielu alergenów, takich jak laktoza czy gluten. Ponadto mają one obniżoną zawartość tłuszczu. Dzięki temu, w odróżnieniu od tradycyjnych majonezów, mogą być spożywane bez wyrzutów sumienia przez osoby będące nawet na ścisłej diecie. Są zdrowe, pyszne oraz pełnowartościowe.
Pozostałe smaki majonezów wegańskich
Majonezy z papryczką chili to jednak niejedyne smaki majonezów wegańskich, jakie dostępne są na rynku. Firmy takie jak Starck’s Food Polska oferują ponadto majonez czosnkowy oraz z dodatkiem curry. Skład wszystkich tych sosów oparty jest wyłącznie na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Oczywiście osoby, które preferują tradycyjne smaki, również znajdą w ofercie producentów coś dla siebie.
Majonez wegański o klasycznym smaku dostępny jest w dwóch wersjach o obniżonej zawartości tłuszczu – do 40% lub nawet do 20%. Dzięki nim nie musisz dłużej rezygnować ze swoich ulubionych sosów i dodatków do dań przy jednoczesnym dbaniu o sylwetkę oraz zdrowie.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana