Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Jakie słodkości podać na sali weselnej?

Spis treści
Organizacja wesela to nie lada wyzwanie. Oprócz zaproszeń, dekoracji, strojów i menu, trzeba także przemyśleć, jakie słodkości podać na sali weselnej. W końcu to one stanowią jedną z najważniejszych atrakcji dla gości, którzy chętnie dosłownie i w przenośni "zjadają" atmosferę wesela. W tym artykule przedstawiamy kilka propozycji.
Tort weselny
Tort weselny to niezbędny element każdego przyjęcia weselnego. Wybierając tort warto zwrócić uwagę na jego smak i kolor oraz dekoracje. Przede wszystkim powinien on smakować Młodej Parze. Najpopularniejszymi smakami są: czekoladowy, waniliowy, owocowy lub z kremem śmietankowym. Kolor tortu może być dopasowany do motywu przewodniego wesela lub do stylu dekoracji sali weselnej.
Przeczytaj również: Czym powinien charakteryzować się idealny tort weselny?
Ciasto
Jeśli chodzi o ciasta, warto zastosować zasadę "im więcej, tym lepiej". Oczywiście nie chodzi tutaj o ilość w sensie bezsensownego obżarstwa, ale o różnorodność. Warto zaserwować minimum 8 rodzajów ciast, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasta można podawać na kloszach na stołach gości, co dodatkowo uatrakcyjni stół weselny.
Słodki kącik na stole szwedzkim
Szwedzki stół to coraz bardziej popularna forma podawania potraw na imprezach okolicznościowych. Jest to stół, na którym znajdują się różne przystawki, dania główne lub słodkości. Na weselu często pojawia się słodki kącik, na którym goście mogą znaleźć: babeczki, rogaliki, cukierki, batoniki i wiele innych. Warto zadbać o takie dodatki jak: talerzyki, widelce czy szklanki, aby goście nie musieli szukać ich po całej sali.
Podając słodkości na sali weselnej warto zwrócić uwagę na kilka kwestii: smak, wygląd i urozmaicenie. Tort weselny powinien pasować do gustu Młodej Pary i motywu przewodniego wesele. Ciasta warto podawać w różnych smakach i rodzajach, np. na stołach gości. Słodki kącik to świetna forma urozmaicenia stołu szwedzkiego. Zadbajmy o dodatki, takie jak talerzyki czy widelce, aby goście czuli się komfortowo.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana