Artykuł sponsorowany

Jak uzyskać panierkę w stylu Kentucky?

Jak uzyskać panierkę w stylu Kentucky?

Pomarszczona, chrupiąca panierka o złocistym kolorze. W środku soczyste kawałki mięsa. Brzmi znajomo? Panierka w stylu Kentucky jest znana i uwielbiana na całym świecie. To wszystko dzięki słynnej sieci fast foodów. Co więcej, jej wykonanie jest banalnie proste i szybkie. Tłumaczymy jak zrobić panierkę w stylu Kentucky i do czego się sprawdzi.

Do czego sprawdzi się panierka Kentucky?

Panierka w stylu Kentucky ma szerokie grono fanów. Z czego to wynika? Przede wszystkim – jej chrupkość. Po drugie – to właśnie panierka sprawia, że panierowany produkt jest soczysty. Dzieje się tak dlatego, że zatrzymuje wilgoć. Ponadto, ma uniwersalny smak, który można dowolnie kreować poprzez dodawane przyprawy. Zatem do czego się sprawdzi? Jak tłumaczy specjalista z firmy Aleolej:

Panierka w stylu Kentucky kojarzy nam się głównie z kawałkami kurczaka. W rzeczywistości można ją stosować na wiele różnych sposobów. Doskonale sprawdzi się również do ryb czy owoców morza. Można w niej opanierować kawałki warzyw, owoców, a nawet nabiału. Co więcej - można zapanierować nawet tosty z czekoladą lub parówki, tym samym tworząc nową alternatywę dla hot dogów. Możliwości są niemal nieograniczone!

Niezawodny sposób – gotowa panierka

Chcesz przygotować panierkę w stylu Kentucky? Prostym, a przy tym niezawodnym sposobem jest skorzystanie z gotowej panierki w stylu Kentucky. Idealnie skomponowana mieszanka to gwarancja uzyskania idealnie chrupiącej panierki. Jej przygotowanie jest banalnie proste.

1. Wsyp do dwóch misek po szklance panierki.

2. Do jednej miski dolej 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Masa powinna przypominać konsystencją ciasto na naleśniki.

3. Otaczaj wybrany produkt (np. podudzia z kurczaka) najpierw w przygotowanym cieście, a następnie w suchej panierce.

4. Smaż na głębokim tłuszczu przez około 5 minut w temperaturze około 180 stopni C. 

Jak podkręcić smak produktu w panierce w stylu Kentucky?

Aby podkręcić aromat i wydobyć pełnię smaku z przygotowywanych potraw zamarynuj je na kilka godzin przed przyrządzeniem. Skomponuj mieszankę z ulubionych przypraw i posyp nimi produkt, który zamierzasz zamarynować. Innym sposobem jest dodanie ulubionych przypraw do panierki. Lubisz intensywne smaki? Połącz oba te rozwiązania. 

form success Dziękujemy za ocenę artykułu

form error Błąd - akcja została wstrzymana

Dodaj komentarz

form success Dziękujemy za dodanie komentarza

Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.

form error Błąd - akcja została wstrzymana

pozostała liczba znaków: 1000

Komentarze użytkowników

Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.

Dodaj komentarz jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Dbamy o Twoją prywatność

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.

Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.

Zaawansowane ustawienia cookies

Techniczne i funkcjonalne pliki cookie umożliwiają prawidłowe działanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je w celu zapewnienia bezpieczeństwa i odpowiedniego wyświetlania strony. Dzięki nim możemy ulepszyć usługi oferowane za jej pośrednictwem, na przykład dostosowując je do wyborów użytkownika. Pliki z tej kategorii umożliwiają także rozpoznanie preferencji użytkownika po powrocie na naszą stronę.

Analityczne pliki cookie zbierają informacje na temat liczby wizyt użytkowników i ich aktywności na naszej stronie internetowej. Dzięki nim możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej strony. Pozwalają nam zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po niej i jakimi informacjami są zainteresowani. Dzięki temu możemy lepiej dopasować stronę internetową do potrzeb użytkowników oraz rozwijać naszą ofertę. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo.

Marketingowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania reklam dopasowanych do preferencji użytkownika. Mogą być ustawiane przez nas lub naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony. Umożliwiają rozpoznanie zainteresowań użytkownika oraz wyświetlanie odpowiednich reklam zarówno na naszej stronie, jak i na innych stronach internetowych i platformach społecznościowych. Pliki z tej kategorii pozwalają także na mierzenie skuteczności kampanii marketingowych.