Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Jak uzyskać panierkę w stylu Kentucky?
Pomarszczona, chrupiąca panierka o złocistym kolorze. W środku soczyste kawałki mięsa. Brzmi znajomo? Panierka w stylu Kentucky jest znana i uwielbiana na całym świecie. To wszystko dzięki słynnej sieci fast foodów. Co więcej, jej wykonanie jest banalnie proste i szybkie. Tłumaczymy jak zrobić panierkę w stylu Kentucky i do czego się sprawdzi.
Do czego sprawdzi się panierka Kentucky?
Panierka w stylu Kentucky ma szerokie grono fanów. Z czego to wynika? Przede wszystkim – jej chrupkość. Po drugie – to właśnie panierka sprawia, że panierowany produkt jest soczysty. Dzieje się tak dlatego, że zatrzymuje wilgoć. Ponadto, ma uniwersalny smak, który można dowolnie kreować poprzez dodawane przyprawy. Zatem do czego się sprawdzi? Jak tłumaczy specjalista z firmy Aleolej:
Panierka w stylu Kentucky kojarzy nam się głównie z kawałkami kurczaka. W rzeczywistości można ją stosować na wiele różnych sposobów. Doskonale sprawdzi się również do ryb czy owoców morza. Można w niej opanierować kawałki warzyw, owoców, a nawet nabiału. Co więcej - można zapanierować nawet tosty z czekoladą lub parówki, tym samym tworząc nową alternatywę dla hot dogów. Możliwości są niemal nieograniczone!
Niezawodny sposób – gotowa panierka
Chcesz przygotować panierkę w stylu Kentucky? Prostym, a przy tym niezawodnym sposobem jest skorzystanie z gotowej panierki w stylu Kentucky. Idealnie skomponowana mieszanka to gwarancja uzyskania idealnie chrupiącej panierki. Jej przygotowanie jest banalnie proste.
1. Wsyp do dwóch misek po szklance panierki.
2. Do jednej miski dolej 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Masa powinna przypominać konsystencją ciasto na naleśniki.
3. Otaczaj wybrany produkt (np. podudzia z kurczaka) najpierw w przygotowanym cieście, a następnie w suchej panierce.
4. Smaż na głębokim tłuszczu przez około 5 minut w temperaturze około 180 stopni C.
Jak podkręcić smak produktu w panierce w stylu Kentucky?
Aby podkręcić aromat i wydobyć pełnię smaku z przygotowywanych potraw zamarynuj je na kilka godzin przed przyrządzeniem. Skomponuj mieszankę z ulubionych przypraw i posyp nimi produkt, który zamierzasz zamarynować. Innym sposobem jest dodanie ulubionych przypraw do panierki. Lubisz intensywne smaki? Połącz oba te rozwiązania.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana